Adient Assenede

JIT-fabriek

Om de historiek van Adient Belgium te kennen, keren we (even) terug naar 1948 waar Paul Christiaen in Assenede een groothandelszaak in auto-onderdelen startte, genaamd: ‘ECA’.  Na de productie van autobekleding, matten en hoezen, startten ze ook met het vervaardigen van originele bekleding, van geraamte tot complete autostoel. ECA strikt grote klanten zoals: BMW, SCALDIA-VOLGA, TRIUMPH, VOLVO en FORD. Door de enorme groei worden er maar liefst 2 productiehallen bijgebouwd, in de Trieststraat (1971) en in Stoepe (1993). In 2003 volgt de overname door Johnson Controls, gedurende deze periode  wordt de interior business, waarin de headliners en tunnelconsoles gemaakt worden, verkocht aan VOLVO. Hiermee ligt de focus nu enkel op de autozetels. In 2016 volgt de afsplitsing van Johnson Controls Automotive en worden we Adient Belgium NV.  

In Assenede maken we sinds 1965 complete autozetelsets voor VOLVO Car Gent. Wij nemen het volledige productieproces voor onze rekening, wat wil zeggen dat wij de zetel opbouwen van losse onderdelen zoals frames, mousses en hoezen, tot een volwaardig afgewerkt premium product. Dit volledige productieproces en de verzending van onze autozetels verloopt Just-in-Time (JIT). Onze productie gebeurt in een hoogtechnologische werkomgeving met ruimte voor innovatie en continu verbeteren, waarbij we onze medewerkers actief betrekken.  

In ons bedrijf werken we met meer dan 600 medewerkers die voornamelijk in onze productieomgeving tewerkgesteld zijn. Bij ons zijn medewerkers onder verschillende werkvormen welkom: zowel interim, vaste medewerkers, jobstudenten, stagiairs of werkplekleren is mogelijk. Onze medewerkers hebben een mix van verschillende nationaliteiten en culturen waarbinnen we elk talent en ieders bijdrage waarderen. We willen dat élke medewerker zich thuis voelt en zetten daarom dagelijks in op diversiteit en inclusie. Daarnaast geloven we in het potentieel van élke medewerker en voorzien we in tal van opleidingsmogelijkheden waardoor ze zichzelf kunnen ontwikkelen, dit zowel op persoonlijk als professioneel vlak.  

Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en daarom investeren wij in hen. Het begint met een warm onthaal voor nieuwe medewerkers, waarin zij in hun eerste week worden ondergedompeld in onze Adient cultuur. In deze onthaalweek maken ze kennis met elke afdeling; waarbij theorie wordt afgewisseld met praktische opleidingen zowel off- als online. Wij werken daarnaast aan een gezondheid- en welzijnsbeleid waarin we onze medewerkers iets willen bijbrengen op vlak van voeding, veerkracht, rust en bewegen. Om dit laatste thema kracht bij te zetten, hebben onze medewerkers de kans om tegen een voordelig tarief deel te nemen aan ons fietsleaseprogramma. We streven ernaar om onze medewerkers een stukje te ontzorgen door in te zetten op een familievriendelijk beleid. Daarom hebben we recentelijk geïnvesteerd in een bedrijfsrestaurant, ontspanningsruimte en een broodautomaat. In onze dagelijkse activiteiten denken we steeds in duurzame oplossingen en mogelijkheden, hierdoor hebben we in 2021 het certificaat gekregen van VOKA charter Duurzaam Ondernemen.

Paul Christiaenstraat 1
9960 Assenede
Belgium

TEL: +3293418700